ISABELLA tenten


 ISABELLA voortenten
Zo verlengt u de levensduur van uw voortent
Een voortent die op de juiste manier strak is gespannen, gaat aanzienlijk langer mee dan een voortent waarbij niet zoveel aandacht aan het opzetten is besteed. Daarom is het voor nieuwbakken voortentbezitters van groot belang om enkele simpele basisregels voor het onderhoud goed in acht te nemen.

De afspanning is van doorslaggevende betekenis, en de reden hiervan is dat een slecht afgespannen voortent veel sneller slijtageplekken gaat vertonen, terwijl vuil in vouwen in het tentdoek en de ramen zich ophoopt, waardoor de stof kapot gaat.

Uw voortent gaat niet alleen langer mee, maar ziet er ook mooier uit en u zult zich er prettiger in voelen.

Het is daarom raadzaam enige tijd uit te trekken om de instructie grondig door te lezen en eventueel ook een kijkje te nemen op de videodemonstratie van Isabella. Dit kunt u doen bij uw dealer en op www.isabella.net.

'Een correcte afspanning hoeft niet veel tijd te kosten als je het een paar keer hebt gedaan. Het is belangrijk om bij de afspanning de juiste volgorde in acht te nemen en systematisch te werk te gaan. Het is overigens een goed idee om een zogeheten Hercules-tentafspanner aan te schaffen. Daarmee gaat het afspannen veel gemakkelijker,' vertelt verkoopchef Tommy Boisen van Isabella Denemarken.
Het is ook goed om te bedenken dat de voortent niet aldoor correct afgespannen blijft. Daarom moet de afspanning regelmatig worden bijgesteld, zodat die altijd optimaal is.

Als u de tent een nog langere levensduur wilt geven en ook wilt dat hij er mooi uit blijft zien,
kunt u het beste een paar simpele onderhoudsregels in acht nemen. Spoel de uitwendige oppervlakken met koud water af en gebruik er eventueel een zachte borstel bij. Denk eraan dat u geen zeep of andere reinigingsmiddelen gebruikt, want die zijn schadelijk voor de impregnatie.

Aan de binnenkant moet u de tent één keer per week vegen om zand en stof te verwijderen, want dit er toe kan bijdragen dat het weer in het tentdoek gaat zitten. Vooral als u een gaskachel of een petroleumkachel voor de verwarming gebruikt, zijn vegen en ruim voldoende ventilatie een must, aangezien er tijdens het verwarmen extra vocht ontstaat, dat samen met het zand en het stof ertoe kan leiden dat de tent verweert.

'Ten slotte is het verstandig om de tent om het jaar opnieuw te impregneren als de voortent het hele seizoen buiten staat. U kunt dit heel gemakkelijk zelf doen met een jerrycan van vijf liter met impregneermiddel en een tuinsproeier om het middel regelmatig over de voortent te verdelen. Hoewel de vloeistof niet schadelijk is voor de ramen, kunt u ze het beste droogmaken voordat de vloeistof opdroogt,' zegt Tommy Boisen.

'Het tentdoek moet ongeveer tien centimeter van de grond zitten voor een optimale afspanning van de voortent,' zegt verkoopchef Tommy Boisen van Isabella.


Opbouw - Plaatsen van de haringen
Als de Isabella voortent correct opgebouwd wordt, kan de levensduur van de voortent met meerdere jaren verlengd worden. Graag willen wij u enkele adviezen geven hoe u uw voortent snel en gemakkelijk kunt opbouwen, zodat deze goed afgespannen opstaat. Het is o.a. zeer belangrijk dat u de caravanrail ontdoet van scherpe bramen of andere oneffenheden. Daarna kunt u de caravanrails inspuiten met een klein beetje siliconenspray, zodat het doorschuiven van de voortent nog eenvoudiger gaat. Buiten de standaard adviezen voor het opbouwen van een Isabella voortent zijn er ook nog enkele hulpmiddeltjes en kleine tips, die het opzetten van een voortent nog makkelijker en leuker maken. Deze extra folder bevat onderwerpen zoals: Hoe span ik mijn tentstokken optimaal uit? En hoe voorkom onnodige gaten in mijn caravanwanden.